Publicat pe

Sfaturi de stiut despre trotinete electrice

Trotinete electrice - sfaturi

Trotineta electrica este mijlocul de transport modern de cea mai mare actualitate. Ca si adulti, una din marile noastre probleme este lipsa timpului cautand mereu solutii pentru a-l castiga. Zilnic pentru a ne putea desfasura activitatile cotidiene, avem nevoie de deplasari, iar cand vine vorba de orasele mari, una si cea mai greu de suportat dificultate, este traficul si lipsa locurilor de parcare.

Ce inseamna o trotineta electrica si care sunt avantajele ei raportate la alte mijloace alternative de transport?

1. La achizitionarea ei nu ai nevoie de acte de inmatriculare, nu-ti trebuie permis de conducere, si in plus nu platesti impozit pentru poluare pentru ca este 100% eco.

Greutate:

Daca te gandesti ca este foarte grea si nu stii cum vei reusi s-o depozitezi, aici ai mai multe alternative, astfel incat sa poti sa-ti gasesti modelul potrivit pentru necesitatile fiecaruia. Orientativ gasesti modele mai mici de exemplu 106 x 110 x 47 dar si din categoria celor mai mari 1090 x 1120 x 500, greutatea fiind dependent de dimensiunile trotinetei electricce, si poate varia intre 11 kg-40 kg.

Viteza

Performantele unei trotinete electrice variaza in functie de modelul dorit. Poti gasi trotinete care se deplaseaza cu viteze incepand cu 25km/h pana 90 km/ h in cazul in care vorbim de cea mai performanta DM10 sau dm11 , in medie insa viteza este intre 25-40 km/h

Autonomia

Si in acest caz vom discuta de o marja care este dependenta de modelul dorit. Ca sa va dau un exemplu, o Speedxman are o autonomie de 50-80 km reali, pe care o recomadam celor care au de facut drumuri mai multe si mai lungi. Pe cand e-trotineta Joyor F5S are o autonomie de 40 km. Acest model fiind unul mai potrivit celor cu deplasari pe distante mai mici, sau persoanele care au nevoie de e-trotineta doar la nevoie.

Greutatea mea

O trotineta electrica suporta greutati variabile, a fost testata pe mai multe categorii de oameni diferiti atat ca inaltime cat si ca greutate. In concluzie este recomandat o greutate maxima de 120 kg, iar inaltimea e-trotinetei poate fi adaptata, ghidonul putand fi ajustat pentru nevoia si comoditatea utilizatorului.

Siguranta

E-trotineta are un sistem de franare care poate fi pe ghidon si/ sau de picior. Este recomadat a se frana gradual, in trepte mici. Anvelopele sunt de doua tipuri, pline sau pneumatice, cele pline in general sunt mai mici in diametru si mai rigide, mai comode drumurilor neasfaltate.

Echipament

Confortul utilizatorului este un factor important, minimul necesar este casca de protectie, iar pentru utilizatorii pe trasee mai lungi si amatori de viteza se recomada protective pentru genunchi si coate. Nu uitati sa va luati si manusi potrivite, mai ales pe vremea racoroasa.