6  întrebări legate de bateriile pentru Trotinetele electrice

1) Cați amperi are o baterie?
R:Intensitatea curentului electric se măsoară in amperi. Amperul, măsoară câte sarcini electrice trec printr-o porțiune bine definită a unui conductor într-un timp dat. Pentru a înțelege mai ușor gândiți-vă la rezervorul unei mașini.Cu cat este mai mare cu atat va merge o distanta mai mare. Acum daca ne referim la bateriile sau acumulatorii unei trotinete electrice sau alt vehicul electric putem afirma: cu cat amperajul bateriei este mai mare cu atat se va deplasa pe o distanta mai mare.

2) Imi doresc o baterie mai mare, mai puternica pentru trotineta mea
R: Performanța trotinetei electrice depinde de capacitatea motorului său de a folosi puterea electrică a bateriei. Daca avem un motor proiectat să funcționeze la 48 Volți nu poate fi alimentat la o tensiune mai mare pentru ca exista riscul sa se arda.Sa montam o baterie mai mare sau mai puternica insemana doar o baterie cu amperaj mai mare si un BMS care sa te ajute sa cresti autonomia si performantele trotineteti electrice.

3) Ce reprezinta indicativul Wh sau Ah scris pe bateriile dela trotinetele electrice?
R: Watt-ora este cantitatea de energie pe care poate să o furnizeze o baterie raportat la 1 oră .Formula de calcul 1 Wh = Volt x Amperi. O baterie de 48 volți si 25 Ah va avea 1200wh

4) Am o bicicleta cu baterii pe plumb acid pot sa montez baterie pe li-ion?
R: Răspunsul este afirmativ.Da, se poate! Un acumulator pe li-ion oferă mai multă autonomie si rduce din greutate.Ca si o comparatie 1 set de acumulatori plumb acid de 48V si 12Ah cantareste 15 kg un pachet de acumulatori li-ion de aceeași capacitate cantareste 4,5 KG.Trebuie de reținut 2 aspecte foarte importante.Capacitatea maximă de descărcare a unei baterii li-ion este cel puțin de 3 ori mai mare in momentul in care este sarcina pusă .O celula li-ion daca in mod normal are 3Ah in sarcina acesta poate furniza si 10Ah.este un aspect mai putin cunoscut legat de sarcina pe care o baterie Pb acid poate sa o faca si li-ion nu.Momentul de sarcina maximă la o baterie pe plumb este ușor de obtinut si este de 10 ori mai mare decat cea deli-ion.ganditi-va la acumulator de masina care nominal are 45Ah si in sarcina cand pornim masina poate dez volat 500Ah.Aceasta performanta se obtine mai greu la li-ion. Când instalați un acumulator cu litiu, trebuie utilizat și un alt încărcător, deoarece principiile de încărcare sunt diferite.

5) Pot sa cresc capacitatea la bateria mea si sa adaug celule noi in plus ?
R: folosirea de celule diferite ca si chimie si ca si rezistenta interne diferita afecteaza intreg pacheul de baterii.Se creza un dezechilibru intre celule si in scurt timp devine nefunctional.La asamblarea unui acumulator pentru trotineta electrica, toate celulele trebuie să aibă aceeași rezistență internă (sau cât mai asemănătoare) și de aceea trebuie să fie toate la fel.

6) CE este un BMS?

R: BMS este un minicalculator care citește fiecare sir de celule si in funcție de tensiunile lor acesta întrerupe,echilibreaza sau deschide contactul pentru alimentare. Acesta este esențial pentru toate bateriile cu litiu. Acționează ca un adevărat încărcător de baterie prin echilibrarea încărcării între diferitele secțiuni care alcătuiesc bateria. De asemenea, verifică tensiunea maximă și minimă în timpul fazelor de încărcare și descărcare, prevenind ieșirea tensiunii din interval. Nu dezistalati BMS-ul pe pe baterii deoarece se poate deteriora grav bateria sau chiar lua foc. 7) Ce este tensiunea nominala a bateriilor pe litiu R: Valoarea tensiunilor la baterii se calculeaza luand in considerare celule din care sunt asamblate.O celule de 18650 care este cea mai comuna, are o tensiune minima=2.85Volți, nominală=3.6Volți si maximă=4.2Volți. Tensiunea bateriilor cu litiu pentru cele mai comune vehicule electrice se obtine din inserierea celuleor: 10Serie =10 x 3.6v=36Volți. Este o tensiune nominală, deoarece la încărcare completă, tensiunea unei baterii de 36 volți este de fapt de 42 volți. 10×4.2volți.

Articole precedente

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.