E realitatea clipei in care sfintii sau ingerii,cum le spui tu, erau la somn si eram pe cont propriu pe trotineta electrica.

O relatare despre  CASCA de protectie la trotiniști si bicicliști, fara exceptie, cand crezi ca ești altfel si poti sa scapi.

Pentru oricat de scurta ar fi deplasarea pe trotineta sau bicicleta, pentru orice varsta, va spun CLAR, sa folositi CASCA  de protectie oricat de noua/veche sau scumpa/ ieftina sau verde/rosie, pentru ca nu cred ca va doriti sa ramaneti cu sechele pentru un banal accident care se poate intampla.Am vazut la straini ca inclusiv copii care merg pe jos la scoala poarta un fel de casca usoara de protectie.Trebuie sa va ganditi ca nu va apara nimeni! Intre realitate frumoasa a vietii si moarte, sta numai decizia de a va proteja si a-ti acorda sansa ta pentru viata.Este necesar o clipa sa treci dincolo in lumea celor morti, asta in  cazul in care primesti inca un loz castigator, sa ramai paralizat sau cu alte efecte pentru tot restul vietii.Trotineta electrica,  nu este de joaca! Daca zici: “Scap de data asta!”,sa te gandesti ca poate nu o sa mai sansa sa o mai gandesti inca o data pentru ca ti-ai irosit varianta bonus.Suntem deja multi care mergem pe trotinete elctrice si suntem cool si rapizi dar multi nu au simtul realitatii, a evenimentelor manifestate pe trotinetele electrice si biciclete.

Simt goluri in stomac si tensiune cand vad ca nu purtati casca! Asta poate ca nu ati patit-o! Un pic…, asa cat sa te bucuri ca simti un pic de sange si durere si ca ai putut sa constientizezi sau te-a vazut cineva care sa sune la salvare!Apoi urmeaza sa auzi incurajari ca “Va fi bine!!!”…

Te-ai gandit cand ti-am dat detaliile astea,nu!?! Pentru ca am trecut prin asta!Si daca iti spun ca era pe trotuar la 10 km/ora cu o trotineta electrica de 250 w si vreo 7 Kg, o sa zici ca e ghinion.Nu frate!! E realitatea clipei in care sfintii sau ingerii,cum le spui tu, erau la somn si eram pe cont propriu;si nimeni pe strada si nici o masina nu trecea , si nici un pieton nu era pe langa mine.Am avut cantiatatea de adrenalina necesara sa nu lesin, impact mai usor cu bordura, la 92 kg cate am, care sa nu imi smulga realitatea sa imi dau seama ca trebuie sa sun la salvare!! Era nasol rau!Prosopul pus ca tapon pe rana il simteam cum se  agatase in pielea scalpului si in cateva secunde era plin de sange !Apoi am simtit ca ceva imi atarna din urechea stanga.Am fugit sa imi caut telefonul lasand in urma sange peste tot.Stiam ceva… ca poate sa curga o cantitate destul de mare si sa rezisti.Am facut un calcul in favoarea mea si  am mers mai departe sa caut telefonul.A raspuns rapid o doamna la 112.Eram asezat pe bordura si tineam ochii inchisi in ideea sa ma concentrez cat mai bine sa pot raspunde ferm la intrebari.Ma straduiam  sa rostesc cat mai clar numele si adresa unde sunt. Aveam senzatia ca nu rostesc clar, din moment ce ma tot intreaba detalii: Cu cine erati, Ce masina, ….? Repetam: “Singur pe trotuar!” in continuare ea insista: “V-a speriat de vreo masina? Ati fost sicanat?” Raspundeam foarte clar “Singur doamna, pe trotuar si e grav!”Cred ca am repetat asta la fiecare intrebare, doar doar ma intelegea.La un moment dat am schimbat raspunsul si intreb: “Doamna dar salvarea ati trimis-o” O simt ca imi raspunde cu un pic de zambet sau asa l-am perceput : “Prima data! Inainte sa va intreb detalii!” Atunci am suflat un pic mai bine si am continuat cu alte raspunsuri la obiect.Nu trece mult si ii spun ca aud salvarea.Ii multumesc si inchid si ma apuc sa  invart privirea dezorientat  stanga dreapta,  mega stresat sa nu ma rateze si sa treaca de mine !Eram tot pe bordura si  pe asfalt vedeam balta de sange, neobservata pana atunci, din cauza ochilor tinuti inchisi pentru concentrarea;(.

A aparut salvarea dupa o senzatie in timp mega lungita in spatiu desi auzisem sirenele. De aici se terminase si doza de adrenalina apoi m-a luat cu lesin si dureri la cap!Asistentul de pe salvare imi explica, cu regret pe fata, ca era o plaga craniana pe partea stanga,de 8/10 cm si ruptura de lob a urechii.Detaliile cat dureaza “reparatia” au fost aflate dupa vreo 4 ore de umblat pe la tot ce inseamna investigatii in UPU si chirurgie si ORL.

Efectele psihice grave, au fost de cel putin 2 luni, in care cauti sa iti raspunzi cat de tampit ai putut fi  sa lasi casca,sa te urci pe o banala trotineta electrica,  si sa faci click la curelusa de siguranta.Acum sper ca ati inteles ca nu este exceptie cand nu iti pasa de tine!

Iti spun clar: Poarta casca de protectie pe trotineta si bicicleta!

Fa asta pentru tine, fa-o pentru exemplu fata de tine,fa-o pentru linistea ta, cauta un motiv si tine-te de el si poarta casca de protectie!

                                                                          Drumuri bune in trafic cu casca!

Povestea unui pasionat de electrice : Razvan Besoiu