E-trotinete – “Paris we have a problem”

Paris-ul doreste limitarea trotinetelor electrice , forțând operatorii să semneze o cartă de bună practică sau să se confrunte cu o interdicție totală.
Capitala franceză este plină de “trottinettes électriques” ( trotinete electrice ), cum le numesc Parisienii, cu o serie de companii precum Lime, Bird și Uber, care inundă străzile cu dispozitivele rapide.
În timp ce au revoluționat mobilitatea pentru parizieni și turiști, trotinisti sunt considerati adevarate pericole de șoferi și pietoni.
Cu aproape 250.000 de  vândute în Franța anul trecut – o creștere de 129% față de 2017 – medicii avertizează, de asemenea, că se confruntă cu o creștere a accidentelor care rezultă din căderi.
Problema a devenit acută în Paris, unde flota de închiriere este estimată la 15.000 și crește rapid. Utilizatorii adesea nu reușesc să poarte căști, în ciuda faptului că multe e-trotinete ating viteze de 37 mph. Unul a fost chiar recent filmat la 53 km / h pe o autostradă din apropiere de Paris.
Un total de 284 de persoane au fost rănite și cinci au fost ucise în accidente care implică scutere în 2017, ultimul an pentru care sunt disponibile cifre complete. Élisabeth Borne, ministrul francez al transporturilor, a declarat că sosirea lor bruscă a fost “puțin anarhică” și că au adus “legea junglei” pe străzile franceze.
Guvernul intenționează să scoata o lege pentru interzice e-trotinete pe trotuar din septembrie, cu o amendă de 135 EUR pentru încălcările legii. E-trotinetele vor fi autorizate numai în benzi de biciclete și pe drumuri minore, cu o viteză maximă autorizată de 15 km / h și o amendă de până la 1.500 EUR pentru depășirea limitei.
Între timp, deputații de transport ai primarului de la Paris, Anne Hidalgo, au semnat săptămâna aceasta o cartă cu 10 operatori de e-trtoinete pentru a “reglementa utilizarea e-trotinetelor”.
Există aproximativ 15 000 de e-trtoinete în Paris, dar care ar putea crește până la 40 000 în câteva luni, ceea ce ar fi “intolerabil”, spune Primăria CREDIT: EDWARD BERTHELOT / GETTY IMAGES EUROPE
Christophe Najdovski, deputat în transporturi, a declarat că capitala a fost saturată. “Dacă nu facem nimic, în următoarele câteva luni, vom avea 30.000 sau 40.000 de scutere. Nu este tolerabil “, a spus el. Sursa: www.novethic.fr
Sa vedem la noi ce  se intampla…

Articole precedente

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.